Přednášky o genetice

03.08.2013 22:34

Zde najdete ke stažení prezentace k jednotlivým přednáškám a pro zájemce je i k vyplnění test. Pokud by ho chtěl nekdo opravit, tak mi ho můžete zaslat na e-mail :) Na každou výstavu, na které přednáším, se snažím si připravit přednášku trochu jinou, proto doporučuji stáhnout si a projít všechny. Ostatně, opakování matkou moudrosti :)

27. 7. 2013 Bratislava

Texty odpřednášené na 6. výstavě ušľachtilých potkanov v Bratislavě byly součástí výstavního katalogu, ale pokud je někdo propásl, tak ke stažení  tu .

27. 4. 2013 Praha - Smíchov

Tentokrát jsem se v přednášce Něco málo o genetice potkanů věnovala především povaze a zdraví. Test byl tentokrát náročnější a určený spíš pokročilejším chovatelům.

9. 12. 2012 Brno - Lužánky

Na 4. vánoční výstavě proběhla přednáška věnovaná Základům chovatelství a genetice potkanů. Součástí přednáčky byl i test.

3. 11. 2012 Praha - Toulcův Dvůr

Přednášky pro 1. podzimní výstavu byly opět zaměřené obecně na Základy genetiky a chovu doplněnou o Geny A - Z. Přednášky byly bez testu :)

21. 4. 2012 Praha - Smíchov

Přednášky pro výstavu Česká myš byly opět zaměřené obecně na Genetiku pro začátečníky doplněnou o Základy genetiky vzhledu :)

Test se skládal ze dvou částí, jedna byla zaměřená na hledání chyb v rodokmenu (je jich tam přes 40 :)) a druhá část byla už obvyklá - otázky ano-ne a kombinační čtverec :)

24. 3. 2012 Bratislava

Na bratislavskou výstavu potkanů jsem byla požádána, abych přednesla genetiku  bílých znaků  u potkanů a jako bonus jsem odprezentovala ještě genetiku stínovaných barev včetně zbarvení red eyed devil.

Pro zájemce je k dispozici i test a to ve slovenském znění (děkuji Hayam za překlad), popřípadě i česky :)

11. 12. 2011 Brno - Lužánky

Přednášky ze 3. vánoční výstavy v Brně - Lužánkách byly zaměřené především pro začátečníky - takže byly Základy genetiky pro chovatele a pak návod Jak se vyznat v rodokmenu :)

Kdo si nevyplnil nebo tam nebyl, může zkusit i test :)

5. 11. 2011 Bochov

Přednášky, které jsem stihla odpřednášet na 4. potkaní výstavě v Bochově, volně ke stažení. Mluvila jsem o genetice bílých znaků, stínovaných barev a také o varietách :)

Pokud si chce někdo vyplnit, nabízím i zdarma aktuální test :))

14. 5. 2011 Bochov

Prezentace vytvořená na přednášku o genetice, uložená do formátu PDF. Pro ty, které zajímá, volně ke stažení.

Součástí přednášky byl i test, pokud si ho chce někdo vyplnit (a eventuálně mi ho může i poslat k opravení ;))