Recept na perník (pro milovníky koček)

05.04.2011 07:59

Ingredience:

500g polohrubé mouky
200 g cukru
2 hrnky mléka
1/2 hrnku oleje
2 lžíce medu
2 vejce
2-3 lžičky koření do perníku
1 kypřicí prášek
1 kočka
kakao, oříšky, rozinky

Postup:

Ze skříně vyndáme hrnec a kočku a skříňku zavřeme. Do hrnku nalijeme mléko, odstrčíme kočku od hrnku a dáme mléko ohřát. Odeženeme kočku od kartonu s mlékem a pro jistotu ho uklidíme do lednice. Sundáme kočku z vařiče a v teplém mléce rozpustíme med a olej. Odstavíme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Přimícháme oříšky a vejce.
Do mísy nasypeme mouku, postavíme kočku na zem, aby nám do mouky přestala kýchat a přidáme další přísady. Vyženeme kočku od vychladlého mléka a vypracujeme těsto.

Sundáme kočku z plechu, vysypeme ho strouhankou a vybereme kočičí chlupy. Otisky pacek zasypeme strouhankou a kočku postavíme zpátky na zem. Do vysypaného plechu nalijeme těsto a pečeme 40 - 50 minut při teplotě 150 - 160 stupňů. Zatímco se perník peče, přemýšlíme proč ta kočka tak hrozně mňouká...

Vysvobodíme kočku ze skříňky na nádobí a vytáhneme perník. Odeženeme kočku od horké trouby a troubu zavřeme. Kočka se zatím spálí o horký plech. Kočku utěšíme a perník dáme vyhladnout na lednici.

Připravíme si polevu z moučkového cukru a citronové šťávy. Upatlanou kočku otřeme vlhkým ubrouskem. Na hotovém perníku si velice pochutnáme. Místa s olízanou polevou ignorujeme.